woensdag 3 oktober 2012

GIP-reis, schetsen


Schets Centre Pompidou 

Schets Vitra Design Museum 

                                             

Schets overdekte plaats Cité Radieuse

dinsdag 2 oktober 2012

GIP-reis, verslag

Reisverslag  

Dag 1
Om 06u45 verzamelden we met z'n allen aan de voorkant van de school. Om 07u00 zijn we van daaruit vertrokken met de bus richting onze eerste stop aan Cité Radieuse in Briey-en-Fôret. Onderweg was het heel rustig in de bus. Toen we terug vertrokken vanuit Cité Radieuse richting Centre Pompidou in Metz kwam er al snel wat meer sfeer in de bus, Bert en Hakan hadden hun gitaar meegenomen dus de sfeer zat helemaal goed! Toen we aankwamen in Metz was het aan het regenen, dit was wel jammer. De normale weg naar Centre Pompidou was afgesloten wegens werken, dus we moesten iets langer wandelen dan verwacht. Maar eens we aankwamen waren we aangenaam verrast door het gebouw. We kregen daar 2 uurtjes vrij om rond te kijken en iets te drinken. Daarna kwam de bus ons terug oppikken aan het Centre Pompidou en reden we richting ons hotel "Etap Epinal" in Épinal. Eens in het hotel aangekomen hebben we onze koffers in de kamer gezet en zijn we gaan eten in een restaurant in de buurt, daar hebben we allemaal heel erg van genoten. De rest van de avond is er niets speciaals gebeurd, het deed deugd om in ons bedje te liggen.


                                          


Dag 2
Om 08u00 moesten we verzamelen aan de bus, van daaruit vertrokken we richting Ronchamp waar we een bezoek brachten aan de Notre Dame du Haut. Daar liepen we even rond en toen pikte de bus ons weer op. Toen was het nog even rijden tot in Basel. Onderweg zijn we gestopt in een wegrestaurant om ons middageten te kopen. Eens aangekomen in Basel zijn we de Schaulager (voor meer details zie bespreking), daarna zijn we doorgereden naar het sportstadion St. Jakob-Park. Van daaruit gingen we naar de Musik-Akademie waar de bus ons afzetten. Dan wandelden we te voet naar Museum der Kulturen en het Kunstmuseum Basel. Daar pikte de bus ons op en bracht ons naar Museum Tinguely. We reden verder naar de Messeturm, de Novartis Campus en de Fondation Beyeler. Daarna reden we na een héél vermoeiende dag naar ons hotel "Ott's Leopoldshöhe" in Weil am Rhein. Rond 18u00 kwamen we aan in het hotel, om 19u30 moesten we klaarstaan om te gaan eten met de hele klas in het Kulturcafé. Rond 22u00 waren we terug in het hotel, we hebben nog wat nagepraat en gelachen en zijn dan ons bed ingekropen.








Dag 3
Rond 08u15 zaten we rond de ontbijttafel te genieten van een uitgebreid ontbijt. Om 09u30 verzamelden we aan de bus waar we onze koffers in achterlieten. Van daaruit wandelden we te voet richting het Vitra Design Museum. Daar kregen we een foto-opdracht (zie foto's hieronder) en waren we vrij tot 12u00. Toen stond de bus ons op te wachten aan het Vitra Design Museum en bracht ons naar Saarbrucken in Duitsland, onderweg naar daar stopten we in een wegrestaurant om middageten te kopen. Om 16u00 kwamen we aan in Saarbrucken waar we vrij kregen tot 18u30. Ondertussen gingen we een beetje winkelen en gingen we eten in de Mc-Donalds. Toen zijn we vertrokken richting school en kwamen om 22u00 aan in Hasselt. Het was een leuke, gezellige maar vermoeiende reis!






Foto-opdracht