woensdag 7 november 2012

Interieur Kortrijk

We zijn met onze school op vrijdag 26 oktober een bezoek gaan brengen aan Interieur Kortrijk.
Het was tof om nieuwe ideeën op te doen voor onze toekomstige opdracht, de geïntegreerde proef. We moesten vooral letten op verlichtingsarmaturen en keukens, maar ook op de algemene inrichting voor een woning. Ik was aangenaam verrast door sommige standen zoals die van Dark <<< en Trizo 21 wat verlichting betreft. Ik vond dat er redelijk weinig over keukens te vinden was, alleszins minder dan op Batibouw 2012. .Er waren ook andere interessante en vernieuwende objecten te zien zoals een moderne openhaard, zetels en badkamers. Ook moesten we voor onze gip van wiskunde op zoek naar objecten die te maken hadden met de gulden snede of waar deze in terug te vinden was. Hieronder vind je foto's met wat meer informatie.

Verlichting
Deze verlichting sprak mij aan om bijvoorbeeld boven de eetkamertafel of boven het keukeneiland te plaatsen. Ik vond ze er heel gezellig maar toch modern uitzien. 


Een staanlamp, met een leuke schaduwweergave (zie muur). Zeer leuk voor als je een grote, ruime leefruimte hebt. Het straalt ook een zekere gezelligheid uit. 


Indirecte verlichting spreekt mij ook enorm aan. omdat je dan geen verlichtingsarmaturen ziet hangen. Qua plaatsing heb je een vrije keuze, het kan overal. Ik vind het een zeer leuke manier om licht in een ruimte te brengen. 


 Zeer knappe verlichtingsarmatuur, maar ik zou het nooit in een woning plaatsen, daar is het véel te groot voor. Ik vind het wel tof dat er met witte en zwarte bollen wordt gewerkt. Het is eens iets anders dan altijd die strakke, afgelijnde armaturen.
Andere objecten


 Een openhaard vind ik sowieso een must-have in een woning, het zorgt voor een zekere gezelligheid en vooral in de winter. Ook geeft een openhaard een ander soort warmte af dan een gewone verwarming.
Ik vind het nieuwe soort openhaarden ook heel tof en zeer modern met een gezellige toets.
 Super schattige zetel / poef! Ik was er meteen verliefd op, maar ik ben zelf dan ook gek van knuffels :). Je zou zelf niet snel op het idee komen maar als je het dan ziet lijkt het simpel om het zelf te maken. Ik vind het een zeer leuk gegeven en vooral voor in een kinderkamer.
Dit zijn een soort ovale objecten in natuurlijke kleuren. Ik vind het zeer leuk om bijvoorbeeld (als je tuin groot genoeg is) in je tuin op het gras of op je terras te leggen. Het straalt een soort rust uit. 

Gulden snede 





Sfeerbeelden