zaterdag 26 januari 2013

Conceptbord 2 : SFEER

Bij deze mijn tweede conceptbord, dit is samen met het eerste conceptbord 25/01/2013 getoond aan onze praktijkleerkrachten, met de nodige uitleg weliswaar. Op dit conceptbord moesten we aantonen welke sfeer we willen creëren in onze woning, de kruiden staan voor het kleurgebruik (modern maar gezellig), dan zijn er nog sfeerbeelden en als laatste een interieurbeeld verwezenlijkt door Bart Coenen. Aan de zijkant staan foto's van mijn gekozen kunstwerken voor het vak kunstgeschiedenis, deze zullen ook terug te vinden zijn in mijn interieur. Het "Mickey Mouse" schilderij is gemaakt door de kunstenaar Phillipe Huart en sprak mij aan omdat het zeer simplistisch is weergegeven maar toch uniek is. Het beeldhouwwerk is verwezenlijkt door Iris Le Rutte, ik ben in het algemeen geen fan van beeldhouwwerken, maar dit is één van de weinige die ik wel leuk vond, zeker de manier waarop een vrouwensilhouette uitmondt in een boom. Het beeldhouwwerk krijgt een plaatsje op mijn voorste terras, zodat heel de straat en alle voorbijgangers er mee van kunnen genieten (het is 275cm hoog, op de foto staat een miniatuurversie) Onderaan staat een foto van mij en mijn vriend, dit is mijn gekozen koppel met het profiel van een jong, creatief en gemotiveerd fotografisch duo. Dus bij deze enkele foto's van mijn conceptbord zonder de nodige aanpassingen.


                                               Totaalbeeld


                                                Sfeerfoto


                                         Detail van de foto's 



Tijdens de jury met onze praktijkleerkrachten heb ik enkele opmerkingen gekregen. Deze opmerkingen zijn zeker terecht en dus heb ik mijn conceptbord  hieraan aangepast. Ik heb in plaats van het logo van Bart Coenen zijn architectenbureau, een foto geplaatst die weergeeft dat ik aan een woning werk met een fotografisch atelier (zie detailfoto). Rechtonderaan op mijn conceptbord heb ik een foto geplaatst van Bart Coenen en zijn team, die weergeeft dat deze architect mijn inspiratiebron is.  

Totaalbeeld met aanpassingen 


Bart Coenen en zijn team

Detailfoto "weergave fotografie"


donderdag 10 januari 2013

Conceptbord 1 : CONCEPT


We moeten in het totaal ongeveer 8 conceptborden creëren, enkele voorstudiemaquettes, enkele plannen en computertekeningen. Dit is het begin van alles, mijn eerste conceptbord. Hierbij moesten we ook een voorstudiemaquette maken die aantoont wat we willen bereiken met ons ontwerp. Ik ben zelf redelijk tevreden met wat ik verwezenlijkt heb. Ik heb in mijn conceptbord felgroen gebruikt als accentkleur, dit heb ik niet zomaar gedaan, ik heb dit gedaan omdat het logo van Bart Coenen (mijn gekozen architect) ook in deze kleur is. Hieronder vind je alvast leuke foto's van mijn eerste conceptbord en mijn voorstudiemaquette.

                                        
 voorzijde van mijn maquette met de aangrenzende woningen

Zijaanzicht met zicht op de rechterbuur

 Mijn conceptbord in het geheel

Detail grondplannen

 Detail isometrie en doorsnede