donderdag 2 augustus 2012

Bart Coenen

Bart Coenen 
Bart Coenen werd in 1974 geboren te Geel.
In 1997 haalde hij zijn architectuurdiploma aan het Henry van de Velde instituut te Antwerpen. 
Van 1997 tot 1999 liep hij stage bij Jo Crepain Architect NV, aanvankelijk als projectarchitect en nadien als teamleider. In 2004 begon hij met een eigen architectenbureau te Antwerpen. Momenteel werkt hij samen met nog 5 andere personen.

http://www.bartcoenen.be/; Buitengewoon Belgisch Bouwen, 2voor5, 2012;


HOUSING Van Remortel - Baert te Nijlen
 
De opdracht is gemaakt op vraag van een kunstenaarskoppel. De opdracht was om op hun bestaande bungalow een extra verdieping te bouwen. Het is uiteindelijk een nieuwbouw geworden met een industriële toets. Deels is voor het industriële gekozen omdat de bouwtermijn zo kort mogelijk moest zijn, omdat het koppel gedurende die tijd in de tuin kampeerde. Er werd dus voornamelijk gebruik gemaakt van staal, beton en glas. Er zijn ook geen binnenmuren in de woning, zo kunnen de bewoners zelf kiezen hoe ze de ruimtes indelen. 

De vormgeving is vrij eigenzinnig, maar is een verstandig en origineel antwoord op de vraag van het kunstenaarskoppel. Het balkvormigvolume  is uitgevoerd in staal. Dit geeft een industriële indruk. De woning beschikt over een originele inrichting ondanks het feit dat het een dagdagelijks volume is zonder binnenmuren. Qua functionaliteit is alles in orde. Het dagdagelijks beleven van de ruimtes kunnen enkel de bewoners ervaren, ondervinden.  
























HOUSING Adam - Truyen te Nijlen Het ontwerp is gemaakt op basis van een balkvormig gepleisterd bouwvolume met een plat dak.
Aan de voorzijde zijn enkele uitsnijdingen gemaakt hierdoor is een overdekte inkom ontstaan en ook een groendak op de verdieping. De achterzijde van de woning is een groot glasvlak waardoor alle ruimtes een maximale lichtinval krijgen. Op de gelijkvloers bevinden zich de inkom, een dubbele garage, douchekamer, de woonruimtes, bureau, keuken en bergingen. Op de verdieping bevinden zich de slaapkamers, de badkamer en een speelruimte. 

De vormgeving is zeer eigentijds. In de gevel zijn er uitsparingen, in- en uitsprongen en pleisterwerk in een opvallende tint. De woning beschikt over een klassieke inrichting met een moderne toets. De achtergevel bestaat uit een groot glasvlak waardoor er veel licht binnenkomt en steeds contact is met de buitenwereld. Ook is er een vide boven het eetkamergedeelte. Zowel binnen als buiten afgewerkt in zwart en wit.  
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten